Punkty edukacyjne

uprzejmie informuję, że działając w oparciu o zapisy Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 24 lipca 2017 r. w sprawie ciągłego szkolenia diagnostów laboratoryjnych (Dz.U. 2017 poz. 1519) oraz Umowy na przeprowadzenie szkoleń ciągłych dla diagnostów laboratoryjnych, zawartej pomiędzy Śląskim Uniwersytetem Medycznym w Katowicach a Fundacją Centrum Mikrobiologii Klinicznej, z dnia 30.04.2019r.,  Uczestnicy kursów organizowanych w ramach XXIV Sympozjum “Postępy w Medycynie Zakażeń”, w dniach 10-11 grudnia 2021 r., będą mogli uzyskać 11 punktów edukacyjnych tzw. twardych, spełniając następujące warunki:

1. czynne uczestnictwo we wszystkich kursach;
  2. przesłanie do dnia 9 grudnia 2021 r. na adres: dsobocinska@sum.edu.pl :
  • dowodu wpłaty 25 zł na konto: ING Bank Śląski SA O/Katowice
  • wypełnionego formularza zgłoszeniowego;
  1. zwrotnie na adres e-mailowy nadawcy zostaną przesłane niezbędne dane do zalogowania się na platformę e-learningową SUM, celem wypełnienia testu;
  2. test będzie dostępny od 13 do 21 grudnia 2021 r.;
  3. maksymalny czas na rozwiązanie testu (55 pytań) – 5 godzin, (próg zaliczeniowy – 60% poprawnych odpowiedzi);
  4. po pozytywnym zaliczeniu testu zostanie wygenerowane zaświadczenie o uzyskaniu punktów edukacyjnych;
  5. W razie pytań dotyczących testu i punktów proszę pisać na adres: dsobocinska@sum.edu.pl  lub dzwonić 32 364 11 43.