Zaproszenie

Prof. dr hab. n.med. Waleria Hryniewicz

Warszawa 8 sierpnia 2024 r.

Drogie Koleżanki i Koledzy,

Mamy przyjemność już po raz XXVII zaprosić Państwa do wzięcia udziału w Sympozjum Naukowym „ Postępy w Medycynie Zakażeń” które odbędzie się w dniach 6 – 7 grudnia 2024r. Sympozjum odbędzie się w Warsaw Presidental Hotel (d. Mariott) Al. Jerozolimskie 65/79.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych, którzy chcieliby uaktualnić swoją wiedzę na temat zagrożeń ze strony drobnoustrojów i strategii ich ograniczenia oraz poznać najnowsze osiągnięcia w zapobieganiu, diagnozowaniu i zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych. Wykładowcami będą wybitni polscy naukowcy z wiodących ośrodków naukowych i reprezentujący różne obszary medycyny zakażeń. Jak zawsze planujemy sesję plakatową umożliwiającą poznanie nowych obszarów badań a także możliwość prezentacji wyników przez młodych adeptów medycyny zakażeń. Będzie także możliwość zapoznania się z szeroka ofertą firm farmaceutycznych i diagnostycznych prezentujących najnowsze osiągnięcia i ofertę dla lekarzy, farmaceutów i diagnostów laboratoryjnych. Poza tym jak zawsze będzie można dyskutować z najlepszymi specjalistami w dziedzinie medycyny zakażeń i zawrzeć nowe oraz odnowić stare kontakty zawodowe i koleżeńskie.

Prof. dr hab. med. Waleria Hryniewicz
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego i Naukowego